Strijkvrij, strijkarm, easy care wat betekent dat eigenlijk?

 

Overhemden en strijken het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wij hebben goed nieuws: veel katoenen overhemden hoeven helemaal niet gestreken geworden. Hoe dat zit leggen we graag uit.

 

De katoenen overhemden die De Heeren van Leek in het assortiment heeft hebben vaak het label easy care. Dat betekent dat je overhemden niet hoeft te strijken. Alleen op een hangertje laten drogen of aan de waslijn is voldoende.

 

Hoe komt het dat je deze katoenen overhemden met easy care label niet hoeft te strijken?

Katoen heeft de reputatie dat het flink kreukt en dat het absoluut gestreken moet worden om het in model te krijgen. Het katoen dat gebruikt wordt voor de easy care overhemden is erg glad gemaakt. Sommige merken laten het garen eerst glad maken, andere merken kiezen er voor om het doek glad te laten maken. Men noemt dit kalanderen. Het materiaal loopt tussen zware walsen door en simpel gezegd: worden alle uitsteeksels glad gemaakt. Hierdoor kan het materiaal niet of moeilijk “haken”

En voorkomt het kreuken. En dus strijkwerk.

 

Hoe kun je een easy care overhemd het beste behandelen?

 

Was het overhemd in de wasmachine. Doe de trommel niet te vol en gebruik alleen waspoeder. (Zijn de manchetten of de kraag extra vuil? Wrijf deze dan licht in met een zachte zeep. Bijvoorbeeld vloeibare groene zeep. Stop de overhemden daarna gelijk in de wasmachine en begin het wasprogramma )Was op een speciaal overhemden programma. Of was op maximaal 40 graden en centrifugeer op maximaal 1200 toeren. Zodra het programma is afgelopen haal je de overhemden uit de trommel en hang je ze aan de waslijn te drogen. Of hang je ze op een kleding hanger. Zodra de overhemden droog zijn, kun je ze weer aan! Meer hoef je  aan je easy care overhemd niet aan te doen.

 

Bekijk hier de collectie overhemden van De Heeren van Leek